Hellenic Electronic Center

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Home

Άγνοια ιστορίας 10/07/09

E-mail Print PDF

ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΤΗΣ

Πρώην Υπουργός

Άγνοια ιστορίας και αχαριστία προς την Ελλάδα το να θεωρούνται οι Σκοπιανοί Μακεδόνες.

Τον όρο «αχαριστία προς την Ελλάδα» χρησιμοποίησε ο Pierre Bourdan στο BBC σε δήλωση του το 1942, στην οποία αναφέρει: «Με την πάροδο του χρόνου θα φανεί ότι μετά την απόφαση της Αγγλίας του 1940 ήταν η ανδρεία του ελληνικού λαού, που συνέβαλε περισσότερο για να σωθεί ο ευρωπαϊκός πολιτισμός, ο δημιουργημένος από τον ίδιο αυτό λαό πριν από 2.400 χρόνια. Πρέπει να το σκέπτονται αυτό όταν θα διαμορφώσουν την Ευρώπη. Κάθε αχαριστία στην Ελλάδα θα ισοδυναμούσε με προδοσία προς την Ευρώπη».

Ο Pierre Bourdan είχε υπόψιν του τα κατωτέρω γεγονότα:

  1. Το τελεσίγραφο της Ιταλίας και την άμεση επίθεση κατά της Ελλάδος την 28.10.1940. Ο Άγγλος Υπουργός Philip Noel Baker σε δήλωση του μεταξύ άλλων ανέφερε ότι: «Κανείς δεν θα είχε το δικαίωμα να κατηγορήσει την Ελλάδα εάν συνθηκολογήσει. Το λέγω αυτό ενώ γνωρίζαμε τότε και γνωρίζουμε και σήμερα ακόμη καλύτερα, τι θα σήμαινε για μας και για τον αγώνα μας η συνθηκολόγηση αυτή. Ο Άξονας θα είχε από τότε στη διάθεσή του όλη την Ευρώπη για να αναπτύξει τις γραμμές των συγκοινωνιών του και τα αεροπλάνα και τα υποβρύχιά του θα κυριαρχούσαν έκτοτε από τις ακτές τις Ελλάδας σε ολόκληρη τη Μεσόγειο. Το έργο της άμυνάς μας στην Αίγυπτο θα γινόταν πολύ δυσκολότερο. Η Συρία, το Ιράκ και η Κύπρος θα καταλαμβάνοντο από τον Άξονα. Η Τουρκία θα κυκλωνόταν. Οι πετρελαιοπηγές της εγγύς Ανατολής θα ήσαν στη διάθεση του. Η οπίσθια θύρα του Καυκάσου θα ανοιγόταν γι’ αυτόν. Δεν δυσκολευόμαστε να πιστέψουμε ότι θα χάναμε ολόκληρη την Μέση Ανατολή και ίσως και αυτόν τον πόλεμο.

Χάρις στην Ελληνική άμυνα μας δόθηκε ο καιρός να αποκρούσουμε αρχικά και να συντρίψουμε έπειτα την ιταλική στρατιά που κινήθηκε από τη Λιβύη εναντίον της Αιγύπτου, να εκκαθαρίσουμε την Ερυθρά Θάλασσα από τα εχθρικά πλοία, να μεταφέρουμε την Αμερικανική βοήθεια προς την Εγγύς Ανατολή και να εξουδετερώσουμε έτσι την εχθρική απειλή εναντίον της.

Τα αποτελέσματα της Ελληνικής άμυνας γίνονται αισθητά ακόμη και σήμερα στους αγώνες μας. Εάν το Στάλινγκραντ και ο Καύκασος κρατούν σήμερα, αυτό δεν είναι άσχετο με την Ελληνική άμυνα, από την οποίαν επωφελούμεθα ακόμη, ύστερα από την πάροδο δύο ολοκλήρων ετών. Ο κόσμος, πραγματικά, δεν δικαιούται να λησμονήσει τα κατορθώματα των Ελλήνων κατά την ιστορική εκείνη στιγμή».

  1. Ο Χίτλερ για να βοηθησει την Ιταλία αποφάσισε με σύμφωνο γνώμη του Στάλιν να επιτεθεί κατά τις Ελλάδος τέλος Μαρτίου 1941. Επειδή την 28.3.1941 ο στρατός ανέτρεψε την Κυβέρνηση διότι είχε υπογράψει την 25η Μαρτίου σύμφωνο φιλίας με τον Χίτλερ, αποφάσισε να επιτεθεί και κατά της Γιουγκοσλαβίας και επιτέθηκε την 6η Απριλίου 1941 κατά της Ελλάδος και της Γιουγκοσλαβίας.

Γιουγκοσλαβία και Τουρκία αρνήθηκαν στον Ήντεν να συμπράξουν με την Ελλάδα κατά των Γερμανών. Ο Έλληνας Πρωθυπουργός δήλωσε ότι η Ελλάδα θα πολεμήσει μόνη της.

  1. Η εμπλοκή της Γερμανίας στην Ελλάδα η οποία αντιστάθηκε στον Άξονα 216 μέρες έναντι της Γαλλίας 45, ανέβαλε την επίθεση κατά της Σοβιετικής Ένωσης και με την έλευση του χειμώνα η Γερμανία ηττήθηκε στην Ευρώπη, γεγονός που επιβεβαιώνεται και από τις κατωτέρω δηλώσεις:

 

  1. Η δήλωση-ομολογία Χίτλερ σε συνομιλία του στις 30 Μαρτίου 1944, τόσο στη γνωστή κινηματογραφίστρια φίλη του Leni Riefenstahl, ότι: «Η επίθεση της Ιταλίας κατά της Ελλάδος υπήρξε καταστροφική για την Γερμανία. Αν οι Ιταλοί δεν είχαν επιτεθεί στην Ελλάδα και δεν χρειάζονταν τη βοήθεια μας, ο Πόλεμος θα είχε πάρει διαφορετική τροπή. Θα είχαμε προλάβει να κατακτήσουμε το Λένινγκραντ και τη Μόσχα, πριν μας πιάσει το ρωσικό ψύχος» (από το βιβλίο της Riefenstahl), όσο και στην Πολιτική Διαθήκη του, που υπαγόρευσε προ του θανάτου του, όπου κατηγορηματικά αποδίδει την αποτυχία του στην καταστροφική για την Γερμανία επίθεση του Μουσολίνι κατά της Ελλάδος.

  1. Η δήλωση του Στρατάρχου Κάϊτελ στη Δίκη της Νυρεμβέργης: «Η αναπάντεχη και ισχυρή αντίσταση των Ελλήνων επεβράδυνε κατά δύο και πλέον ζωτικούς μήνες την επίθεσή μας κατά της Ρωσίας. Αν δεν είχαμε τη μεγάλη αυτή καθυστέρηση, άλλη θα ήτο η έκβαση του πολέμου στο Ανατολικό Μέτωπο και γενικά του Πολέμου και άλλοι θα ήσαν σήμερα κατηγορούμενοι».

  1. Ο Ρ/Σ της Μόσχας το 1942 την Επέτειο της εισόδου των Γερμανών στην Αθήνα, μετέδωσε: «Άοπλοι πολεμήσατε πάνοπλους και νικήσατε. Μικροί εναντίον μεγάλων και υπερισχύσατε. Δεν μπορούσε να γίνει αλλιώς, διότι είστε Έλληνες. Οι Ρώσοι ως άνθρωποι κερδίσαμε χρόνο χάριν στην αντίσταση σας για να αμυνθούμε. Σας ευχαριστούμε».

Η επίθεση όμως της Γερμανίας και κατά της Γιουγκοσλαβίας είχε συνέπεια την επικράτηση στη Γιουγκοσλαβία του Κομμουνιστού Τίτο ο οποίος με σύμφωνο γνώμη Στάλιν, προς έλεγχο του Αιγαίου, για τα επεκτατικά σχέδια της Σοβιετικής Ένωσης μετονόμασε τη νότιο Σερβία (Βαρντάσκα) σε Μακεδονία που αποτελεί την μεγαλύτερη πολιτική και ιστορική απάτη.

Ο Τίτο εξαπάτησε τους Σκοπιανούς για να πιστέψουν ότι είναι Μακεδόνες, απόγονοι του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Χρησιμοποίησε δύο χάρτες α) ο χάρτης της Μακεδονίας με υπότιτλο ότι «Δεν υπήρξε παρουσία Ελλήνων στη Μακεδονία» αλλά διαψεύδεται από την άφιξη του Αποστόλου Παύλου στη Μακεδονία όπου συνάντησε Έλληνες και Ελληνίδες στη Θεσσαλονίκη και Βέρροια που επίστευσαν και δράση Μακεδόνων στην Κεντρική Ευρώπη (Δούμπας, Σίνας, Φον Κάραγιαν και άλλοι) και στη Βαλκανική και β) ο χάρτης με σύνορα της Ελλάδος τον Όλυμπο. Διαψεύδεται ο ισχυρισμός αυτός διότι το Άγιον Όρος με την υπερχιλιετή ιστορία του είναι στην Ελλάδα.

Οι Μακεδόνες ήταν Έλληνες, είχαν τα αυτά ιερά των θεών, την ίδια γλώσσα με τους άλλους Έλληνες την ελληνική και τους αυτούς θεούς που κατοικία είχαν στο Μακεδονικό όρος Όλυμπο. Οι Μακεδόνες συμμετείχαν στους Ολυμπιακούς αγώνες και τις αμφικτυονίες.

Το επιβεβαίωνουν η Παλαιά και η Καινή Διαθήκη, Αρχαίοι Έλληνες, Εβραίοι, Ρωμαίοι συγγραφείς. Ο Στεττίνιους (Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ), ο Πάπας Ιωάννης Παύλος, ο Κίσσιγκερ και με γράμμα του στον Πρόεδρο Ομπάμα 140 Καθηγητές Πανεπιστημίου Αμερικής και Ευρώπης και άλλοι.

Οι Σκοπιανοί όπως ο Τίτο εξαπάτησαν την διεθνή κοινή γνώμη. Την Συμφωνία Σταθερότητας - Σύνδεσης Ε.Ε. και FYROM του 2001, στην επίσημη Ιστοσελίδα της Κυβερνήσεώς τους την εμφάνισαν ως Συμφωνία της «Δημοκρατίας της Μακεδονίας» (όχι FYROM) αφ’ ενός και αφετέρου των 15 χωρών της Ε.Ε. (όχι της Ε.Ε.) και παρουσίασαν και την Ελλάδα ότι υπέγραψε Συμφωνία με Δημοκρατία της Μακεδονίας. Οι αρμόδιοι της .Ε. δεν κατήγγειλαν, ως όφειλαν, την απάτη αυτή.

Οι Έλληνες επειδή θεωρούσαν αδιανόητο ότι θα ήταν δυνατόν να υποστηριχθεί ότι οι Μακεδόνες δεν ήταν Έλληνες δεν αντέδρασαν να αποκατασταθεί η ιστορική αλήθεια όπως και η Γερμανία δεν ζήτησε την επανένωση Δυτικής και Ανατολικής Γερμανίας, εφόσον υπήρχε το Κομμουνιστικό καθεστώς. Οι Σκοπιανοί χρησιμοποίησαν άφθονα οικονομικά μέσα βοηθούμενοι από τους Κομμουνιστές όλων των χωρών και κατόρθωσαν να πείσουν αφελείς και ανιστόριτους ότι είναι αυτοί Μακεδόνες. Και μόνο οι Έλληνες το 1991 αντιλήφθηκαν την πλαστογράφηση της Ιστορίας της Μακεδονίας και ότι κινδυνεύει η Μακεδονία.

Πολύ συνετέλεσε στο να παραπλανηθούν ανιστόριτοι και αφελείς και θεωρήσουν τους Σλάβους Σκοπιανούς ως Μακεδόνες και η απαράδεκτη ενέργεια να ονομάσει τα Σκόπια Μακεδονία ο Πρόεδρος Μπους για να μη χρησιμοποιήσω τη λέξη που χρησιμοποίησε ανταποκριτής μεγάλης εφημερίδας των Αθηνών που διαμένει στην Αμερική.

Η ενέργεια αυτή την oποία κατήγγειλαν ήδη 140 Καθηγητές Αμερικανικών και Ευρωπαϊκών Πανεπιστημίων στον Πρόεδρο Ομπάμα, ήταν αντίθετη προς την πάγια πολιτική των ΗΠΑ από το 1944, τον Πρόεδρο τρούμαν, Πρόεδρο Μπους (πατέρα) αλλά και προς την θέση του ίδιου του Μπους (υιού) ο οποίος το 2004 δύο φορές δήλωσε την βοήθεια το 1947 των ΗΠΑ στο Βερολίνο και την Ελλάδα να διατηρήσουν την ελευθερία τους. Με τη δήλωση αυτή ο Μπους (υιός) συμφωνεί με τον Πρόεδρο Τρούμαν αλλά και τον πατέρα του και συνεπώς με την αναγνώριση Δημοκρατίας «Μακεδονίας» ο Πρόεδρος Μπους αντιφάσκει προς τον εαυτό του.

Όσοι αναγνώρισαν τα Σκόπια ως Μακεδονία και τους Σκοπιανούς ως Μακεδόνες και λησμονούν ότι η Δημοκρατία της Μακεδονίας δημιουργήθηκε επειδή η Ελλάδα πολέμησε τον Άξονα και χάρις στις θυσίες των Ελλήνων ηττήθηκε ο Χίτλερ, είναι όχι μόνο αντίθετο προς την ιστορική αλήθεια ότι οι Μακεδόνες είναι Έλληνες μόνο αλλά είναι τουλάχιστον αχάριστοι έναντι της Ελλάδος.

 
Copyright © 2023 Hellenic Electronic Center. All Rights Reserved.

Main Menu

MiniCalendar

«  June 2023  »
MoTuWeThFrSaSu
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930 

HEC Sponsors

greece.org - US Website Sponsor
ehk.gr - GR Website Sponsor

facebook

Polls

Parthenon Marbles
 

Credit or PayPal

Enter Amount: