Hellenic Electronic Center

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Home

Μακεδονία μία υπάρχει και αυτή είναι ελληνική 27/08/09

E-mail Print PDF

ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΤΗΣ

Πρώην Υπουργός

Πρόεδρος της «ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗΣ ΕΣΤΙΑΣ»

 

Αθήναι, τη 27η Αυγούστου 2009

 

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΣΚΟΠΙΑΝΟΥΣ

 

Μακεδονία μία υπάρχει και αυτή είναι ελληνική

Την δήλωση αυτή έκανε ο αρμοδιότερος για το θέμα της Μακεδονίας, ο αείμνηστος Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο Μακεδών Κωνσταντίνος Καραμανλής.

Ιστορικά από τον 8ο αιώνα π.Χ. η Μακεδονία είναι ελληνική, γεγονός που επιβεβαιούται και από τα κατωτέρω αδιάψευστα γεγονότα.

Τον Ιούνιο 1992 η Σύνοδος Κορυφής στη Λισσαβόνα, ομόφωνα αποφάσισε να αναγνωρίσει τα Σκόπια υπό τον όρο ότι δεν θα συμπεριλαμβάνουν τη λέξη «Μακεδονία». Η απόφαση αυτή ελήφθη κατόπιν της από 3 Ιανουαρίου 1992 επιστολής του Κωνσταντίνου Καραμανλή ως Προέδρου της Δημοκρατίας προς τους Πρωθυπουργούς της Ε.Ε., όπου αναφέρει: «Η Δημοκρατία αυτή ούτε εθνολογικά, ούτε ιστορικά έχει το δικαίωμα να ονομάζεται Μακεδονία».

Ο Stettinious, Υπουργός Εξωτερικών της Κυβερνήσεως Ρούζβελτ τον Δεκέμβριο 1944 με την υπ’ αριθ. 868614/26.12.1944 Εγκύκλιό του προς τους Πρεσβευτές και τους Προξένους των ΗΠΑ αναφέρει: «Η ονομασία της Δημοκρατίας αυτής ως Μακεδονία, που δημιούργησε ο Τίτο τον Αύγουστο 1944, αποτελεί ασύστατη προπαγάνδα και δε στηρίζεται σε εθνική και πολιτική πραγματικότητα».

Ο τ. Υπουργός Εξωτερικών των Η.Π.Α. Χένρυ Κίσσιγκερ το 1992 σε συνέδριο μάνατζερ στο Παρίσι δήλωσε: «Η Ελλάς έχει δίκαιο για το όνομα (Μακεδονία). Το λέγω αυτό γιατί εγώ ξέρω ιστορία, που δεν ξέρουν οι Υπουργοί και Αξιωματούχοι στην Ουάσιγκτον. Το ισχυ­ρό όπλο στην Ελλάδα είναι η Ιστορία».

Το ισχυρό αυτό όπλο επιβεβαίωσαν:

  1. Προσωπικότητες που γνωρίζουν ιστορία, όπως α) ο Πάπας Ιωάννης Παύλος, ο οποίος σε συνέντευξη του στη δημοσιογράφο Πίνη της Ελευθεροτυπίας, είπε: «Η Μακεδονία είναι ελληνική και πατρίδα του Φιλίππου, Αλεξάνδρου, Μεθοδίου και Κυρίλλου, β) ο Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Stettinious γ) ο Κίσιγκερ, δ) 240 Καθηγητές Ιστορίας Αμερικανικών Πανεπιστημίων σε γράμμα τους προς τον Πρόεδρο Ομπάμα του ζητούν να ανακαλέσει την απόφαση του προκατόχου του που ονόμασε τα Σκόπια «Μακεδονία».

2. Προσωπικότητες που επισκέφτηκαν τους αρχαιολογικούς χώρους και τα μουσεία της Μακεδονίας, όπως το ΔΙΟΝ, τη ΒΕΡΓΙΝΑ, την ΠΕΛΛΑ.

α) Ο Μιττεράν το 1982 με την επίσκεψη του στη Βεργίνα δήλωσε: «Δεν γνώριζα για τις ανασκαφές, ούτε φανταζόμουν τόσο έντονη την παρουσία της Ελλάδος εδώ. Βυθίστηκα στο μεγαλείο της Αρχαίας Μακεδονίας».

β) Ο μη εν ζωή σήμερα, γνωστός δημοσιογράφος των ΗΠΑ της Washington Post Σούλτσμπεργκερ με την επίσκεψη του στην Πέλλα και Βεργίνα (όπου τον συνόδευσα εγώ) μου έγραψε: «Φεύγω για τη Γιουγκοσλαβία αλλά αφήνω την καρδιά μου στη Μακεδονία». Το δημοσίευσα στο βιβλίο μου «Η Πλαστογράφηση της Ιστορίας της Μακεδονίας».

γ) Ο Υπουργός Πολιτισμού του Καναδά μετά την επίσκεψη του στην Πέλλα δήλωσε: «Η Μακεδονία είναι ελληνική».

δ) Ο Υπουργός Πολιτισμού της Αυστραλίας μετά την επίσκεψη του στη Μακεδονία δήλωσε: «Δεν έχουν θέση στην Αυστραλία οι θεωρίες της Γιουγκοσλαβίας».

ε) Ο Βασιλιάς της Ισπανίας Χουάν Κάρλος και πολλοί Αξιωματούχοι της ΕΕ δήλωσαν ότι η Μακεδονία είναι ελληνική.

Οι ευρωπαίοι ηγέτες που διάβασαν το βιβλίο μου με τίτλο «Η Πλαστογράφηση της Ιστορίας της Μακεδονίας», ο μεν Χέλμουτ Σμιτ το χαρακτήρισε «προσφορά στην ιστορία της Ευρώπης», ο δε Ζισκάρ ντ’ Εσταίν ότι θα πείσει όλους τους μη προκατειλημμένους.

Η γιαγιά του Νικολά Σαρκοζί ήταν Ελληνίδα και ζούσε στη Θεσσαλονίκη.

Το επιβεβαίωσαν και Σκοπιανοί Αξιωματούχοι, όπως: Ο Γκλιγκόρωφ «ΑΠΟΜΝΗΜΟΝΕΥΜΑΤΑ» (σελ. 259), ότι στην δεξίωση που έγινε στη Νέα Υόρκη την επομένη της αναγνωρίσεως ως ανεξαρτήτου Κράτους των Σκοπίων, μια ομάδα νέων από την Αυστραλία του είπαν:

«Εσείς μιλήσατε, αλλά δεν είπατε το σημαντικότερο. Δεν είπατε ότι εμείς είμαστε απόγονοι του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Αυτό μπορεί να ερμηνευτεί ότι αρνηθήκαμε την καταγωγή μας, τους προγόνους μας».

«Δυσκολεύτηκα να βρω απάντηση αμέσως (συνεχίζει ο Γκλιγκόρωφ στο βιβλίο του) και τελικά τους είπα:

«Ξέρετε, σέβομαι τις σκέψεις και τις πεποιθήσεις σας. Είναι δικαίωμα σας. Αλλά σύμφωνα με την ιστοριογραφία στον Μακεδονικό λαό επικρατεί η γνώμη ότι είμαστε Σλάβοι. Έχουμε έλθει στα Βαλκάνια τον 6ο και 7ο αιώνα έχουμε εγκατασταθεί στα εδάφη που ονομάζονται Μακεδονία. Δεν γνωρίζω το κατά πόσο στις φλέβες μας συνεχίζει να ρέει κάποια σταγόνα αίματος των αρχαίων Μακεδόνων!». Έμειναν ακόμη μου φάνηκε μισή ώρα στην αίθουσα και έφυγαν ανικανοποίητοι, όπως μου φάνηκε».

Πολλές φορές ο Γκλιγκόρωφ επανέλαβε ότι δεν διεκδικούμε τον Αλέξανδρο.

Στο βιβλίο «Αθήνα – Σκόπια. Η επτάχρονη συμβίωση 1995-2002» [σελ. 300, υποσημείωση 201] του ε.τ. Πρέσβεως Ευάγγελου Κωφού και του Καθηγητή Βλασίδη, ο οποίος αναφέρει ότι σε συνάντηση των ο Δήμαρχος των Σκοπίων Μπενκόφσκυ, ο Αρχισυντάκτης της Εφημερίδος DEVNIC και ο Υπουργός Παιδείας Ολιζάνης, τους επληροφόρησαν ότι έχουν πρόβλημα με τα παιδιά τους και προσπαθούν να τα πείσουν ότι «δεν έχουμε σχέση με τους Αρχαίους Μακεδόνες», αλλά δεν μπορούν διότι τα παιδιά, αυτά διδάχθηκαν στα σχολεία.

Τα κατωτέρω δύο γεγονότα και μόνο αυτά επιβεβαιώνουν, στους με στοιχειώδη ιστορική γνώση και λογική, την ταυτότητα των Μακεδόνων ως Ελλήνων.

  1. Ο Αριστοτέλης εκ των μεγαλύτερων φιλοσόφων στην παγκόσμια ιστορία γεννήθηκε στα Στάγιρα της Χαλκιδικής της Μακεδονίας. Έγραψε τα αθάνατα έργα του στην Ελληνική και δίδαξε τον Αλέξανδρο και άλλους στην Ελληνική στη Μίεζα της Νάουσας όπου ήταν η σχολή του.

  1. Ο Βασιλεύς της Μακεδονίας Αρχέλαος κάλεσε στην αυλή του τον Ευριπίδη και έγραψε στην ελληνική τις γνωστές διεθνώς τραγωδίες «Αρχέλαος» και «Βάκχες» και ο Ευριπίδης ετάφη στη Μακεδονία.

Όχι τυχαία ο Μαργαρίτης Δήμητσας στο εκδοθέν το 1896 βιβλίο του με τίτλο «Η Μακεδονία εν λίθοις φθεγγομένοις και μνημείοις σωζομένοις», αναφέρει ότι η αληθινή και πραγματική ιστορία της αρχαίας Μακεδονίας είναι άγνωστη, διότι 25 ειδικά βιβλία, που γράφτηκαν για τη Μακεδονία χάθηκαν και περισώθηκαν μόνο πληροφορίες από τον Ησίοδο, Αρριανό, Πλούταρχο, Ηρόδοτο, Θουκυδίδη, Ερατοσθένη, Σικελιώτη, Ξενοφώντα, Στράβωνα, τον Τίτο Λίβιο και άλλους.

Όταν γίνει γνωστή η ιστορική αλήθεια από τα ομιλούντα μάρμαρα και τα μνημεία της Μακεδονίας, όπως οι Γερμανοί παραπλανήθηκαν από τον Χίτλερ ότι ανήκουν στην Αρία φυλή, έτσι και οι Σκοπιανοί θα πληροφορηθούν ότι παραπλανήθηκαν από τον Τίτο ότι είναι Μακεδόνες απόγονοι του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Ο Μαργαρίτης Δήμητσας στο τέλος του βιβλίου του αναφέρει: «Αν δεν υπήρχε Μακεδονία δεν θα υπήρχε Αλέξανδρος. Αν δεν υπήρχε Αλέξανδρος δεν θα υπήρχε Αλεξάνδρεια. Αν δεν υπήρχε Αλεξάνδρεια δεν θα υπήρχε η Βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας και το Μουσείο. Αν δεν υπήρχε Βιβλιοθήκη και Μουσείο δεν θα υπήρχαν οι Αλεξανδρινοί. Αν δεν υπήρχαν οι Αλεξανδρινοί ούτε δυτικός ούτε ανατολικός πολιτισμός θα υπήρχε.

Το Ινστιτούτο Εξωτερικών Υποθέσεων της Σουηδίας (η οποία Σουηδία από τον Ιούλιο 2009 έχει την προεδρεία της Ε.Ε.) σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Lund και υπογραφή του διακεκριμένου συγγραφέως Staffan Stolpe το 1995 σε μελέτη τους για την ταυτότητα της Μακεδονίας έγραψαν: «Όλοι οι Υπουργοί της Ευρώπης πρέπει να συνειδητοποιήσουμε, ότι η Ιστορία της Μακεδονίας δεν είναι Ιστορία μόνο των Ελλήνων, αλλά και ημών των Ευρωπαίων, διότι οι Μακεδόνες διέδωσαν τον Ελληνικό Πολιτισμό στην Ευρώπη και τον κόσμο ολόκληρο».

Ο Ζέλεφ ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας την 20η Ιουνίου 1993 στη Σουηδία, όταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφο της Σουηδικής Εφημερίδας Svenska Dugbladed για «Μακεδονικό Έθνος» δήλωσε ότι: «Το Μακεδονικό Έθνος που δημιούργησε μετά τον Πόλεμο η Κομιντέρν είναι Έγκλημα του ΤΙΤΟΪΣΜΟΥ και του ΣΤΑΛΙΝΙΣΜΟΥ».

«Η διανοητική συνάντηση των Ελλήνων και των Αράβων (ως συνέπεια της μεταδόσεως της Ελληνικής Παιδείας από τον στρατό του Μεγάλου Αλεξάνδρου) (έγραψε στους TIMES της Νέας Υόρκης το 2001 ο Dennis Overbye), υπήρξε το σημαντικότερο γεγονός της Ιστορίας, οι συνέπειες του οποίου είναι τεράστιες στο Ισλάμ, την Ευρώπη και τον κόσμο ολόκληρο».

Το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος με επιστολή του την 11.1.1993 προς τα Παγκόσμια Εβραϊκά Συνέδρια και Συμβούλια, αναφέρει: «Η Ιουδαϊκή θρησκεία και φιλολογία αποτελούν τους αδιάψευστους μάρτυρες του αρχαίου εθνολογικού χαρακτήρα των Μακεδόνων ως Ελλήνων».

 
Copyright © 2023 Hellenic Electronic Center. All Rights Reserved.

Main Menu

MiniCalendar

«  July 2023  »
MoTuWeThFrSaSu
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 

HEC Sponsors

greece.org - US Website Sponsor
ehk.gr - GR Website Sponsor

facebook

Polls

Parthenon Marbles
 

Credit or PayPal

Enter Amount: